Specialty koffie kaart maken?

 

 
 
 

In 8 stappen melk opschuimen

Tips voor melk opschuimen
 

  1. Vul de kan tot de helft met melk.
  2. Houd een natte doek voor het stoompijpje of draai het stoompijpje naar de binnenkant van de machine. Verwijder de ongewenste condens uit de stoompijp
    door die even door te blazen.
  3. Als u rechtshandig bent houd u het handvat met uw linkerhand vast, zodat u meer controle hebt en geen wisseltruc met uw handen hoeft te doen. Zet de
    stoompijp op de oppervlakte van de melk, zodat u de melk net om het stoompijpje omhoog ziet komen.
  4. De stoompijp moet 2 cm van de zijkant van de kan staan en een beetje schuin. Zet het rubbertje om de stoompijp op de hoogte van de kan, zodat de kan er tegenaan steunt; zo houdt u de kan makkelijker stil.
  5. Draai de stoomkraan in één keer vol open en wacht tot de melk gelijkmatig in beweging komt. Met uw rechterhand voelt u de temperatuur van de kan. Zodra deze van de kou af is (15 tot 20 graden) kunt u de kan 1 cm naar beneden trekken.
  6. Om het mooiste microfoam te krijgen houd u de kan zo stil mogelijk. Verwarm de melk tot 70 graden. Tip: Kolkt de melk te hard dan gaat u met de
    stoompijp meer naar het midden van de kan.
  7. Kleine belletjes in de melk zijn te verwijderen door 1 of 2 stevige tikken met de kan op het keukenblad. Vergeet niet de stoompijp schoon te vegen.
  8. Door de melk nog een seconde of 10 rond te draaien in de kan ontstaat een homogene massa met een fluweelachtig oppervlak. De melk is klaar om op te
    schenken.

Voor meer tips voor melk opschuimen, bekijk de World of Latte instructiematerialen of lees meer over het gebruik van de melkkan.